Bolognese

klassisk bolognese




Ikke et hjem uten en god oppskrift på klassisk Bolognese. Her er min variant, med masse gode krydder og en god porsjon 5 om dagen!! 

Kjøttsaus til 4 personer:

800 gram kvernet kjøtt. Blander gjerne kjøttdeig av storfe, svin og/eller kylling/kalkun.
150 gram bacon i biter
1 stor gul løk finkuttet
3 fed hvitløk, knust
3 stilker stangselleri i fine terninger
2-3 gulrøtter, revet
ca.700 gr/1 stort glass hakkede tomater (jeg bruker Mutti uten tilsetningstoffer)
3 ss tomatpuré
2 laubærblad
2 ss oregano 
2 ss timian
2 ss marian/basilikum
1 ts kanel
1 ts lønnesirup eller annet naturlig søtt
1 ss eplesidereddik eller vineddik
1 ss buljongpulver, (uten tilsetningstoffer)
1 dl vann, gjerne litt mer om den skal koke ekstra lenge
salt og pepper etter smak

Brun bacon i en stor jerngryte. Legg det over på en skål, og ha løk, stangselleri, hvitløk og gulrot i gryten og stek dette til det blir mørt. Ha det over på en skål og brun det kvernede kjøttet godt. Ha grønnsakene tilbake i gryten og hell over tomatene og alt krydderet. Bruker du ferske krydderurter er de gode å ha i til slutt ved servering, mens tørre krydder bør få koke godt inn. Ha i søtt eddik og buljong, bruk aller helst ekte kjøttkraft hvis du har og dropp buljong/vann. La gjerne kjøttsausen få stå å koke en god stund, gjerne flere timer under lokk og minimum 15-20 minutter. Ha det stekte baconet tilbake i gryten til slutt.

Server med den spagettien du liker best, her i huset bruker vi gjerne Helios helkorn Spelt spagetti, som smaker som vanlig spagetti men med mer næring og mindre gluten:) 

Topp gjerne med litt fersk revet parmesan og ferske urt hvis du har.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate