Chia




Chia er i likhet med quinoa, bokhvete og amarant, heller ikke et kkorn en et frø fra en plante. Den komer fra myntefamilien og har en lang historie i det mexikanske og guatemalske kjøkken. 
Chiafrø er små som valmuefrø, litt flate og varierer litt i fargen fra gråsvart til brunt og hvitt.
Frøet har mange gode egenskaper og helsebringende effekter. Chia har høyt innhold av omega-3, omega-6, fosfor, kalsium, magnesium og protein i form av essensielle aminosyrer. Den har et høyt fiberinnhold av både vannoppløselig og ikke-vannoppløselig type. Chia er glutenfritt og har derfor blitt veldig populær for alle som ønsker å spise hvete og glutenfritt.

Chia kan brukes på mange måter. Den fås både som frø, og i oljeform. Denne oljen bør ikke varmes, men spises kald og er fin å bruke i salater. Frøene kan spises rå i salater eller i frokostblandinger, den er fin å ha i bakst som muffins, energibarer, kaker og brød.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate