Reste-wok med ørret og Halloween nudler

restetorsdag wok



Inspirert av Marvett.no og deres oppfordring til å bruke opp restene i kjøleskapet, droppet jeg butikken i dag, bladde litt på Instagram fant en inspirasjon; wokrett av @aichabouhlou som så utrolig fristende ut. Skrapte litt i matskap, kjøl og frys. Jeg hadde to brokkoli som trengte å bli spist, litt rotgrønnsaker og i frysen hadde jeg noen enkle pakker med ørret. Tørre nudler og noen sauser på flaske har jeg alltid i matskapet...så da er det lett å lage god reste-wok i en fei.

Dette rekker til 4 personer:

600 gram fiskefilet, delt i store biter
1 ss sesamolje
4 ss tamarind saus, bruker du soya, så tilsett 1 ts honning eller annet søtt
1 ss ingefær, finhakket
1-2 ss kokosolje til steking
2 fed hvitløk, finhakket eller presset
1 ts gurkemeie, finhakket eller pulver
3 vårløk, hakket
1/2 rød chili, finhakket
1 1/2 brokkoli, i kvaster gjerne forvellet i 2 minutter før woking
3 gulrøtter i biter, kan også forvelles 5-10 minutter før de wokes
1 stor rødbet i terninger, forvellet i 10 minutter
1 lime, presset
1 ss sesamfrøristede 
400 gram nudler, de jeg brukte var laget av Gresskar-ingefær-brun ris, kokes etter hva som står på pakken 

Bland ingefær, sesamolje, tamarind og lime i en stor skål. Dypp fiskebitene i sausen og stek de på begge sider på middels varme til de er lett gjennomstekt. Ta vare på sausen og hold fisken varm. Varm kokosoljen i en stor jernpanne eller wok og tilsett hvitløk og chili. stek dette 1-2 minutter på middels til høy varme før du tilsetter vårløk, stek et par minutter til før du har i resten av grønnsakene; brokkoli, gulrøtter og rødbeter.

Hell over resten av sausen, tilsett de kokte nudlene og bland alt godt, fremdeles over høy varme. Skru av varmen og dandér fisken på toppen, strø over sesamfrø og maten er klar til servering!
Ps. Det falt i smak:)

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate