Pulled-pork

Slow cook, crock potAlt som kan langtids steke eller koke er perfekt mat i helgene det skjer mye. Sett på maten etter frokost og kom hjem til huset full av deilig matlukt når du er sulten og passe trett. Hvis du ikke vil bruke svin fungerer denne oppskriften like godt med kylling, kalkun eller oksekjøtt. Jeg liker ikke å bruke fileter, men store stykker med ben, for å få den beste kraften og mest mulig næring og smak (koteletter fungerer fint). Det er litt mer jobb å rense før servering, men det er helt klart verdt det. Bruker du kjøtt uten ben kan kjøttet fort bli litt seigt og tørt. Det er ikke så ofte jeg bruker løkpulver, men akkurat til BBQ og Ketchup er dette viktige ingredienser for den riktige smaken. Jeg har prøvd mange oppskrifter jeg har funnet på nettet, men kommet frem til en blanding av flere og denne ble perfekt synes dommerpanelet ved vårt spisebord!

Til 5 peroner:

1,5-1,7 kg svinekjøtt med ben (beregn mindre ved kylling/kalkun da bena utgjør mindre) 
2 løk, delt i storebåter
1 ss chili pulver
1 ts salt
1 ts løkpulver 
1 ts hvitløkspulver
1 ts pepper, kvernet
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts cayenne pepper

BBQ Saus:

3,5 dl kjøttkraft
2 fed hvitløk, presset
1,5 dl tomatpurè
0,5 dl honning eller lønnesirup
1 1/2 ss eplesider eddik
2 s dijon sennep
2 ts paprikapulver
1ts løkpulver
1 ts chili pulver
1/2 ts spisskummin
1/2 ts salt
1/2 ts cayennepepper

Begynn med å lage BBQ sausen. La kjøttkraft og hvitløk koke opp og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett resten av ingrediensene,bland godt og la alt småkoke litt mens du finner frem kjøttet og varmer opp crock potten på lav varme. (Bruk en stor jerngryte hvis du ikke har SlowCooker/CrockPot og sett den midt i ovnen på 85 grader)

Bland alle de tørre krydderene i en liten bolle. Gni kjøttet inn med krydderblandingen. Legg løkbåtene i gryten og legg alt kjøttet oppå. Hell over omtrent halvparten av BBQ sausen (2-3 dl). La kjøttet småkoke på laveste varmen i 6-8 timer.

Ta deretter kjøttet ut av gryten og ha det over på en fjel/tallerken for å rense bort ben og evnt fett du ønsker å ta vekk. (Pass på å få ut alle benrester av sausen i gryten, hvis du er usikker på om du har fått med alt, så kan du sile sausen, men ta vare på den tilbake i gryten. Kjøttet faller lett fra hverandre så trevle opp alt sammen og ha det tilbake i gryten sammen med sausen og ha i resten av BBQ sausen du lagde. Bland alt godt og la det småkoke på lav varme i 20 minutter til.


Du kan servere pulled pork med hamburgerbrød hvis du ønsker. Klikk her for oppskrift på hamburgerbrød med havre, eller du kan servere med tortilla lefser. En god råkostsalat på toppen er å anbefale, det smaker friskt til. Klikk her for oppskrift. Ellers er det godt med hjemmelagde potetbåter eller rotgrønnsaker stekt i ovn ved siden av. Klikk her for tips til gode rotgrønnsaker i ovn.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate