Brokkoli og grønnkål suppe

detox suppe
Denne suppen er komponert etter grønnsaker i kjøleskapet som trengte å bli spist opp. Jeg tror det meste av grønnsaker kan fungere, så prøv deg gjerne frem etter hva du har tilgjengelig. Den er helt ren kun laget på grønt, uten noen form for melkeprodukter, så veldig fin å bruke under eliminasjons dietter eller detox dager.
“At noe så nasty kan smake så godt”, var reaksjonen til bords!

Til 5-6 pers

2-3 ss olivenolje 
2 små løk, kuttet opp
3-4 fed hvitløk, presset eller finhakket
1/4 fersk chili, finhakket
1 brokkoli, delt i store biter
1/2 blomkål, delt i store biter
2 gulrøtter, delt i biter
1 pakke grønnkål,(200-300 gr)grovhakket og fjernet harde stilker
2 l buljong/kraft, jeg brukte 50/50 grønnsak- og kyllingkraft

Varm opp oljen i en stor jerngryte, og ha opp i løk og gulrot og stek de blanke og litt myke i noen minutter. Ha så i hvitløk og chili, før du har i brokkoli og blomkålen. La alt surre sammen i 2 minutter til. 

Tilsett kraften, kok opp, og la småkoke i 15 minutter. Legg så i grønnkålen og la den koke sammen alt i 3-4 minutter til. Skru av varmen, og hell suppen i fler omganger i en blender og bland det jevnt. Min blender tar 1,6 liter, så jeg delte opp suppen i to omganger. Hell alt sammen tilbake i gryten og server. Server gjerne med litt stekt sopp, stekt bacon/skinke eller noe annet du liker å ha i suppe. Vi hadde pannestekte mais tortilla´r ved siden av, som flatbrød.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate