Salmonara





Her har den klassiske carbonara´n fått en liten vri. Bacon er byttet ut med røkt laks og den vanlige pastaen er erstattet med fullkornris-wakame pasta. Du kan selvfølgelig velge vanlig pasta, spelt spagetti eller squash-spagetti. Ris pasta eller ris nudler kjøper jeg på helsekost eller i en asiatisk butikk.

Til 5 personer

50 gr smør
3 dl laktosefri kremfløte
4 eggeplommer
300 gr røkt laks
150 gr parmesan
500 gr pasta
1/2 pakke fersk spinat
salt & pepper

Kok opp pastaen etter instruksjoner på pakken, og tilsett spinat det siste minuttet av koketiden. Grovhakk laksen og stek den lett i en panne på middels varme i 3-4 minutter, eller 7-8 minutter i ovnen på 220 grader.
Smelt smøret i en liten kjele, ha i fløten og la koke opp. Ta kjelen av varmen og rør inn eggeplommene en etter en. Til slutt blandes finraspet parmesan inn i sausen. 
Hell alt vannet av pastaen og spinaten og ha det tilbake i gryten. Hell all sausen over pastaen og bland godt. Ha så den stekte laksen over. Serveres med en gang, gjerne med en grønn salat ved siden av.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate