Grønnkålpesto
Denne pestoen basert på grønnkål er ekstra næringsrik og har masse smak.
Har du en god pesto oppskrift du liker å bruke, er det bare å bytte ut basilikum med grønnkål. Den er drøy og holder en god uke i kjøleskap og er fin base til mange gode retter.
Ca. 2,5 dl ferdig pesto
1 pakke grønnkål/ca. 200 gram, men ta vekk de tykke stilkene
1 dl malte nøtter (pinjekjerner, mandler eller valnøtter)
2-3 fed hvitløk
1/2 ts havsalt
1,5 dl god olivenolje
1 dl finrevet parmesan
Rens grønnkålen for de tykke stilkene og fin mos de i en blender. Bland så inn resten av ingrediensene. Synes du den blir for tykk kan du blande inn litt mer (2ss)olje eller litt grønnsakskraft.
Har du en god pesto oppskrift du liker å bruke, er det bare å bytte ut basilikum med grønnkål. Den er drøy og holder en god uke i kjøleskap og er fin base til mange gode retter.
1 pakke grønnkål/ca. 200 gram, men ta vekk de tykke stilkene
1 dl malte nøtter (pinjekjerner, mandler eller valnøtter)
2-3 fed hvitløk
1/2 ts havsalt
1,5 dl god olivenolje
1 dl finrevet parmesan
Rens grønnkålen for de tykke stilkene og fin mos de i en blender. Bland så inn resten av ingrediensene. Synes du den blir for tykk kan du blande inn litt mer (2ss)olje eller litt grønnsakskraft.
Kommentarer
Legg inn en kommentar