Tunfisk kaker

tunfisk fra boks
Disse tunfisk kakene er veldig lette å lage, og koster ikke stort. Jeg kjøper tunfisken på boks, helst den i vann, men både i olje og vann funker. Jeg liker å ha kontroll på kvaliteten på oljen, så det tilsetter jeg selv. Har du ikke alle ingrediensene, går det fint å sløyfe eller erstatte, det blir bra uansett. Guttene her er ikke fan av tunfisk på boks, men de synes disse er gode:)

Til 4 store kaker, rekker til ca. 2-3 personer

2 bokser med tunfisk
0,5 dl god olivenolje
2 ts dijon sennep
1/2 limejuice eller 2 ss sitronsaft
1 ss av vannet fra boksen med tunfisk
2 ss hakket frisk koriander
2 vårløk eller gressløk finhakket
2 ss kapers, (kan fint sløyfes)
litt salt pepper etter smak, jeg bruker bare Limepepper mix fra Santa Maria
1 ss worchestersaus
1 ts tabasco eller chilli-saus (ikke søt) eller bruk litt fersk eller tørket chilli
1 egg
1 dl knust bokhvete (dette bruker jeg som erstattning for griljermel)
1-2 ss smør eller annet stekefett du liker

Hell vannet av tunfiskboksene, men behold 1 ss. Bland sammen tunfisk, olje, vann, sennep, bokhvete, saften av lime/sitron, chilli-saus, worchestersaus og krydder i en middels stor bolle. Bland inn egget til slutt. 
Form fiskemiksen til 4 store kaker. Sett de gjerne kjølig litt mens du lager klart tilbehør, så blir de litt fastere til steking, men dette er ikke nødvendig.
Smelt smør i pannen og stek kakene på middels varme i en panne, til de blir fine og brune, ca. 3-4 minutter på hver side.

Server de  gjerne som tunfisk burgere med hamburgerbrød og tilbehør, med en god salat eller slik du pleier å servere fiskekaker.
De er også fine å ha til lunsj mellom to brødskiver i matpakken med en god klatt wasabi majones.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate