Hjemmelaget ketchup

sukkerfri ketchup
Kjøpe ketchup inneholder store mengder sukker. Det er lett og lage en egen sunnere versjon. Smak deg litt frem på hvor søt, salt  eller krydret du selv liker den. Løkpulver er nesten et must, for å få til den ekte ketchup smaken.

Lager ca 3,5 dl sukkerfri ketchup 



1 lite glass tomatpuré (180g)
4 ss eplesidereddik
2-3 ss vann
0,5 dl honning
1/2 ts løkpulver
1/2 ts allround krydder
1/2-1 ts buljongpulver



Bland alt godt i en liten kaserolle.
La småkoke en stund (20min) for å koke tomatpuré smaken mildere. 
Holder en ukes tid i kjøleskap.


Skal du lage denne for å ha rett i en matrett som skal kokes eller i ovn, trenger den ikke å forhåndskokes.

Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate