Hjemmelaget ketchup
Kjøpe ketchup inneholder store mengder sukker. Det er lett og lage en egen sunnere versjon. Smak deg litt frem på hvor søt, salt eller krydret du selv liker den. Løkpulver er nesten et must, for å få til den ekte ketchup smaken.
Lager ca 3,5 dl sukkerfri ketchup
1 lite glass tomatpuré (180g)
4 ss eplesidereddik
2-3 ss vann
0,5 dl honning
1/2 ts løkpulver
1/2 ts allround krydder
1/2-1 ts buljongpulver
Bland alt godt i en liten kaserolle.
La småkoke en stund (20min) for å koke tomatpuré smaken mildere.
Holder en ukes tid i kjøleskap.
Skal du lage denne for å ha rett i en matrett som skal kokes eller i ovn, trenger den ikke å forhåndskokes.
Lager ca 3,5 dl sukkerfri ketchup
4 ss eplesidereddik
2-3 ss vann
0,5 dl honning
1/2 ts løkpulver
1/2 ts allround krydder
1/2-1 ts buljongpulver
La småkoke en stund (20min) for å koke tomatpuré smaken mildere.
Holder en ukes tid i kjøleskap.
Skal du lage denne for å ha rett i en matrett som skal kokes eller i ovn, trenger den ikke å forhåndskokes.
Kommentarer
Legg inn en kommentar