Tomatsuppe

tomatosoup


Tomatsuppe smaker alltid godt. 
Jeg synes det er nesten like lett å lage den fra bunn, som fra pose eller boks. Så smaker så uendelig mye bedre, og er fullstendig uten sammenligning når det gjelder næring. 
Er du ekstra sulten eller trenger litt mer karbohydrater, hvis du foreksempel skal trene, kan du drøye suppen med litt kokt makaroni laget av havre, bokhvete eller ris.

Til 5-6 personer

3 ss god olivenolje
2-3 sjalottløk eller 1 rødløk, finhakket
2-3 fed hvitløk, presset/finhakket
1-2 cm fersk gurkemeie finhakket, eller bruk tørket krydder
2-3 ss honning
3 ss tomatpuré
800-900 gr hermetiserte tomater, jeg bruker glassflasker fra Mutti
8-10 dl grønnsakskraft/buljong
Pepper etter smak, jeg bruker Santa Maria - Pasta Rosso Peppermix
Litt fersk basilikum om du har
5-6 hardkokte egg

Ha oljen i varm gryte og stek løk, hvitløk og gurkemeie myk og blank. Forsett med å tilsette honning, tomatpuré, tomater og grønnskskraft. Suppen blir aller best hvis den får småkoke en stund, anbefaler ihvertfall 15-20 minutter. Smak til med pepper og ha på basilikum etter ønske. Severes med evntuelt hardkokte egg. 


Kommentarer

Printfriendly

Print Friendly and PDF

Translate